Je vaše dieťa stále choré? Antibiotiká vždy nepomôžu

13.09.2010 08:00

       [...]

       Schopnosť organizmu odolávať vírusom a baktériám, ktoré ho ohrozujú, sa zoceľuje od narodenia. Silu imunuty ovplyvňuje genetika, ale aj to, či je dieťa dojčené, pretože práve materské mlieko výrazne pomáha v jej budovaní. Naopak, jej oslabenie spôsobujú zlá životospráva, absencia vitamínov, nedostatok pohybu, prehnaná starostlivosť, skorý nástup do kolektívu a návrat do školy po nedoliečenej chorobe.

       [...]

       Ako podporiť imunitu?

  • Počas jesene, v zimných mesiacoch, v období viróz a chrípkových ochorení si doprajte dostatok ovocia, zeleniny a cesnak.
  • Okrem vitamínov v prirodzenej forme pediatrička odporúča osvedčený imunoglukán. Je to výťažok z hlivy ustricovej, prírodný produkt podporujúci imunitný systém.
  • Dôležitá je aj hygiena. Momentálne sú na trhu mydlá, ktoré môže mať každý v kabelke, v školskej taške. Ničia až 99,9 % baktérií.
  • Vhodné je aj očkovanie proti chrípke a pneumokokom.

 

       Viac na stránke lesk.sk.

       K tomu viď článok "Štúdia: Po zavedení očkovania proti pneumokokom vyšší počet komplikácií zápalu pľúc" a ďalšie články v tomto prehľade, ako aj článok "CDC hlasuje za očkovací útok na zdravie občanov USA" a ďalšie články v tomto prehľade.