MUDr. Peter Lipták o relácii Fokus na STV2 z 25.II.2011

12.03.2011 10:33

1.III.2011 - MUDr. Peter Lipták, všeobecný lekár pre dospelých, člen Pracovnej skupiny pre imunizáciu

 

       Dobrý deň, pani XYZ,

 

       v podstate sa mi vidí relácia Fokus podstatne lepšie zvládnutá ako relácia Reflex na Markíze. Bude to asi tým, že Focus bol priamy prenos kým Reflex bol zostrihaný z jednotlivých obsiahlejších vyjadrení pani redaktorkou Paulínyiovou...

       Vo Fokuse asi najviac pôsobivá bola Mária Hudáková, ktorá žije v presvedčení, že jej dieťa dostalo z vakcíny MMR cukrovku. Detská cukrovka je problém, jej výskyt stúpa  https://www.nczisk.sk/buxus/generate_page.php?page_id=487.

       Nielen na Slovensku ale ani v zahraničí sa súvislosť očkovania s cukrovkou u detí a ani s iným autoimúnnym ochorením nepreukázala.

       Majú s tým dievčatkom trápenie ale aj iní rodičia detí s cukrovkou sa ocitli v presne tej istej neprajnej situácii. Všetci rodičia sa môžu spytovať, že koho vinou??

       Stále viac platí, že očkovanie detí deti chráni ale mnohých ich rodičov postihuje syndrom vystrašeného rodiča(Markízou, antivakcinačnými aktivistami). Ja sa tým rodičom nečudujem. Ja by som sa prihováral aby za to vyvolávanie a udržiavanie rodičov v strachu boli antivakcinační aktivisti braní k zodpovednosti.

       Zaujala ma aj pani Rojíková, ktorá uviedla štúdie, kde dokazovala, že očkovanie proti TBC nechráni proti TBC. Zaiste tým myslela štúdie, ktoré preukázali, že očkovanie proti TBC nechráni dospelú populáciu pred TBC. Práve preto sa očkujú iba deti. Lebo zasa existujú štúdie, ktoré preukazujú, že zaočkované deti sú chránené pred bazilárnou TBC meningitídou a pred miliárnou TBC pľúc. A tiež to je dôvodom prečo je vo vývoji 7 nových vakcín proti TBC, ktoré by mali už chrániť aj dospelých. Takže čakáme netrpezlivo na ich príchod. Takisto si dovolím povedať, že nežiadúce účinky vakcín sú hlásené na 100%.

       Moje podrobnejšie vyjadrenie aj s plodnou diskusiou si môžete prečítať tu:

https://www.slobodavockovani.sk/news/mudr-peter-liptak-o-relacii-reflex-na-tv-markiza-z-22-ii-2011/

       Vakcíny sú špecifický druh prísne kontrolovaných a prísne sledovaných liekov a využitie kritiky do vlastných radov od prof. Foltána,, ktorú uviedla pani Rojíková, vyplýva z jej neznalosti alebo možno aj zlého úmyslu.

       Profesor Dluholucký odpovedal presne a aj doc. Avdičová odpovedala primerane. Aj pediatrička v úvode bola doktorka z terénu na mieste.

       Slovensko je krajina, kde sme sa vďaka povinnému očkovaniu detí, na základe tradície v postsocialistických krajinách, dopracovali k nulovému výskytu závažných infekčných detských chorôb, ktoré sú preventabilné očkovaním. Ani závažné komplikácie po očkovaní prakticky nepoznáme. Je to možno aj vďaka tomu, že naša krajina je malá. Napríklad u vakcíny MMR sa udáva výskyt 1 postvakcinačnej encefalitídy na 10 mil. zaočkovaných detí. Napríklad vo Francuzsku v roku 2010, v nepochybne vyspelej krajine, kde je ale problém s preočkovaním detskej populácie vakcínou MMR, bolo hlásených viac ako 5000 ochorení na osýpky. Pri osýpkach sa udáva úmrtnosť 3/1000 prípadov vo vyspelých krajinách. Ak povedzme by vo Francúzsku zaočkovali proti osýpkam povinne 10 mil detí, tak jedno by malo po očkovaní postvakcinačnú encefalitídu ale 15 detí by zachránili pred smrťou. Ešte horšie je na tom Švajčiarsko. Takže vyspelé EÚ krajiny uvažujú o zavedení povinného očkovania podľa nášho vzoru, aby chránili svoje deti.

       Výskyt infekčných ochorení na pozadí preočkovanosti detí, pozrite priložené informácie – porovnanie OECD krajín.

       Možno Ste novinárka, tak z mediálneho hľadiska spracovanie tejto témy v médiách na Slovensku je nedostatočné.

       Je dosť zaujaté. Najviac je to vidieť na bulvárnom médiu, ako je Markíza. Pani redaktorka Paulínyiová uvádza rôzne príklady postihnutých detí, ale ukáže sa, že sú postihnuté očkovaním iba podľa názoru ich rodičov. Redaktorka neosloví žiadnych ošetrujúcich lekárov aby zistila aj odborný medicínsky pohľad na tieto konkrétne prípady. Kľudne nechá zaznieť, že onkologické ochorenie vzniklo ako následok očkovania proti tuberkulóze. Aj sami rodičia uvádzajú, že si myslia, že to bolo z toho očkovania ale nevedia to isto povedať. Iba pani redaktorka to vie naisto. Takže tu je jedna nerovnováha, teda že ku konkrétnemu prípadu postihnutia očkovaním sa majú možnosť vyjadriť iba rodičia a nie ošetrujúci lekári, ktorí poznajú do detailu zdravotný stav a skutočné diagnózy konkrétneho prípadu.

       Druhá nerovnováha, nevyváženosť v informovaní je v tom, že pani redaktorka vôbec neinformuje o infekčných ochoreniach a ich následkoch proti ktorým očkovaním deti chránime. Nehovorí nič o hroziacich úmrtiach nezaočkovaných detí, hoci sú to reálne ohrozenia a aj vo vyspelých krajinách, kde nie je dostatočná preočkovanosť, je to aj nepríjemná realita.

       Ďalšia nevyváženosť, ktorá sa prejavila aj vo Fokuse, že doc. Avdičová sedí veďľa pani Rojíkovej a obe majú akoby rovnaký hlas, ktorým sa majú vyjadriť k téme očkovanie detí. Pričom pani docentka už urobila strašne veľa pre deti a má za sebou obrovský kus práce a pani Rojíková je iba jednoduchá žena z ľudu, ktorá nerozumie očkovaniu. Alebo pán prof. Dluholucký vedľa pána Tuhárskeho akoby jedna k jednej.

       K tejto problematike Vám zasielam prepis zaujímavej prednášky vírusy v médiách. „Televízie/médiá sa stavajú do pozície nestranných „informátorov“, preto dávajú „spravodlivo“ hlas aj za aj proti. Takáto stratégia je ale vo vedeckej medicínskej oblasti neoprávnená.“

       Neviem za akým účelom Ste sa ma pýtali na môj názor.

       Takže ak máte nejaké doplňujúce otázky tak Vám ich rád zodpoviem.

 

Dovidenia

--
MUDr. Peter Lipták 
Ambulancia praktického lekára
Námestie SNP 10, 81466 Bratislava
tel.:+421 2 57887 258, fax: +421 2 57887 259, mobil: +421 903 44 00 16
e-mail: lipp@pobox.sk
Stránka ambulancie: https://www.zzz.sk/?profil=39
Blog: https://liptak.blog.sme.sk
Stránka spoločnosti všeobecných lekárov https://www.vpl.sk

--

Prílohy:

 


1.III.2011 - Valéria z Popradu

 

       Dobrý deň, pán doktor,

 

       po prečítaní kontroverzných reakcií na stránkach Markízy na Reflex, ktorý bol nedávno odvysielaný, som sa rozhodla, že Vám ako matka dvoch detí napíšem.

       Včera som zahliadla ráno reprízu Fokusu na STV2, neviem či ste ho videli, ale pokiaľ áno, chcela by som sa opýtať na Váš názor na danú reláciu. Osobne by som uvítala viac času na rozhovory, neviem - je to môj osobný názor. Preto by som chcela vedieť, čo si o tom myslíte. Veľa vecí tam nebolo dokončených, preto som sa rozhodla osloviť Vás, keďže ste odborník na slovo vzatý a máte už skúsenosť s médiami a danou problematikou.

 

       Vopred dakujem.

Valéria z Popradu

 


1.III.2011 - MUDr. Peter Lipták, všeobecný lekár pre dospelých, člen Pracovnej skupiny pre imunizáciu

 

       Dobrý deň, pani Valéria,

 

       myslím si, že očkovací program je bezpečný a rodičia sa o svoje deti nemusia obávať. Všetci sa obávame infekčných ochorení, ktoré by sa vrátili, ak by sa prestalo očkovať. Súhlasím s vyjadreniami prof. Dluholuckého vo Fokuse. Určite by vedel vysvetliť všetky detaily, ale nemal vždy možnosť reagovať.

       Prípady, ktoré boli uvedené vo Fokuse a dávané do súvislosti s očkovaním, sú zdokumentované u ošetrujúcich pediatrov a súvislosť s očkovaním nebola preukázaná. Týka sa to určite prípadu vzniku cukrovky u dieťaťa pani Hudákovej. Neexistuje žiadny mechanizmus ako by mohla po očkovaní vzniknúť cukrovka a nikde vo svete sa takáto súvislosť nezistila, hoci bolo urobených veľa štúdií, ktoré to preverovali.

       Emócie rodičov a ich strach o deti, zneužívajú antivakcinační aktivisti ako pani Rojíková... aby vyvolávali strach u rodičov...

 

       Ak máte nejaké konkrétne otázky tak Vám ich rád zodpoviem.

 

Dovidenia

--
MUDr. Peter Lipták 
Ambulancia praktického lekára
Námestie SNP 10, 81466 Bratislava
tel.:+421 2 57887 258, fax: +421 2 57887 259, mobil: +421 903 44 00 16
e-mail: lipp@pobox.sk
Stránka ambulancie: https://www.zzz.sk/?profil=39
Blog: https://liptak.blog.sme.sk
Stránka spoločnosti všeobecných lekárov https://www.vpl.sk

 


2.III.2011 - Valéria z Popradu

 

       Dobrý deň, pán doktor,

 

       mne sa odpovede Dr. Dluholuckého vôbec nepozdávali, nakoľko na žiadnu otázku poriadne neodpovedal. Hneď prvý telefonát ma zaujal: otázka bola, prečo sa očkuje v hexavakcíne trebárs hepatitída typu B, keď sa vie, že je rozširená u narkomanov, či možnosť nákazy hrozí počas pohlavného styku. Pán doktor sa odpovedi vyhol a odpovedal, že ohrozená je mládež v puberte, čo si ale nemyslím, že novorodenec je už puberťák, aj keď doba sa fakt zmenila a už to nie je ako kedysi. Odpovedal akurát, že sa očkujú zdravotníci atď. a to má dobré výsledky.

       Najviac ma nahnevalo, ako v relácii vravel, že v zákulisí mal samé pozitívne ohlasy, pričom moja známa sa mu telefonicky dovolala a opäť nedostala odpoveď na položenú otázku a navyše po jeho monológu telefón položil. Takto by korektná diskusia teda vyzerať nemala. Keby boli vakcíny bezpečné, asi by tu neboli odporcovia očkovania, či?

       Ešte ma zaujíma, aké zdravotné kontraindikácie sú dôvodom pre odloženie, či neočkovanie? Keďže, ak som dobre počúvala, tak dokonca ani epilepsia, ktorá vznikla (alebo lepšie povedané: objavila sa) po očkovaní, nie je kontraindikáciou. Sama mám túto osobnú, žiaľ smutnú skúsenosť, že po očkovaní sa u môjho dieťaťa vyvinula nejaká nešpecifická forma epilepsie, či neidentifikovateľných tikov a zášklbov, pričom EEG epi stav vylúčil.

       Je jasné mne a samozrejme aj Vám, že na Slovensku sa očkovanie s poškodením zdravia oficiálne nepotvrdilo, ale to neznamená,,že je to aj pravda. Mám dôvod sa domnievať, že ja ako rodič za svoje dieťa viem lepšie posúdiť, že hneď po očkovaní nastali nezvratné zdravotné ťažkosti, ktoré lekár nemôže posúdiť tak objetívne ako matka.

       Neviem, či máte rodinu, deti... Podla Vášho extrémneho presvedčenia o megavýhodách očkovania mám pocit, že asi nie, alebo máte to šťastie, že žiadne očkovanie vo Vašej rodine neprinieslo negatívnu reakciu.

 

       S podzravom

Valéria z Popradu

 


 

zatiaľ bez odpovede MUDr. Petra Liptáka...

 

Diskusia: MUDr. Peter Lipták o relácii Fokus na STV2 z 25.II.2011

Re:pre všetkých..

Ing. Marián FILLO | 01.04.2011

Správny postreh, Martin,

Celé to je jeden veľký medicínsky experiment s dopredu neznámym a nevypočítateľným výsledkom, pričom sme nútení zúčastniť sa tohto experimentu - či sa nám to páči alebo nie. Veľký rozdiel oproti pokusom nacistických lekárov na väzňoch v koncentrákoch to teda nie je. Viď výborný článok:
https://www.nvic.org/informed-consent.aspx

Pan doktor

Vladimír Žiak | 14.03.2011

ak chcete prepisem Vam zo zdravotnej dokumentacie mojej dcery prehliadky u pediatra pred a po ockovani alebo mam Vam tieto zaznami prefotit a poslat mailom?Verim,ze nas doktor ziadnu reakciu nehlasil lebo stale tvrdi,ze reakcie na ockovanie nemozu byt take vazne ako mam ona,pred ockovanim vsetko podla tabuliek a po ockovani neurologia

Re:pani Rojkovej a nie pani Rojíkovej

Filip | 15.03.2011

Nemali by sme toľko krivdiť tomu skutočnému Ľuptákovi porovnávaním s týmto šialeným Liptákom.

Fokus vs Reflex a niektore tvrdenia

Denka | 14.03.2011

Vazeny pan doktor,
som rada, ze media sa zacali venovat teme ockovania, a trosku rozvirili hladinu verejnej mienky. Zaroven som rada, ze na Slovensku existuju aj komercne media, pretoze relacia Focus odvysielana na STV, mne ako rodicovi, nedala vobec, ale vobec nic. Tam nebola konkretne zodpovedana ziadna otazka. Mna nezaujimaju statisticke cisla z Konga, ja chcem vediet odpoved na otazku preco? Neviem ako Vas, ale mna aj na skole stopli, ked som zacala obkecavat otazku profesora a nedala som konkretnu odpoved - a vacsinou som to robila preto, ze som tu konkretnu odpoved nevedela. Nie je to nahodou tak aj v tomto pripade?
Co sa tyka ochoreni na DM 1.typu, je smutne, ze aj napriek tomu, ze sa vie, ze incidencia a prevalencia tohoto autoimunitneho ochorenia v detskom veku stupa, nie je snahou NIKOHO zahajit retrospektovne alebo prospektivne studie na odhalenie priciny ich vzniku. Konstatovanie faktov nikomu nepomoze a uz vobec nie rodicom takto potihnutych deti. Uz len to, ze ide o ochorenie na zaklade autoimunitnych mechanizmov by malo donutit lekarov a odbornikov pozastavit sa a porozmyslat, kedy zasahujeme do imunitneho systemu v takej miere, ze zblbne? A netvrdit dookola, ze etiopatogeneza ochorenia nie je zname, pravdepodobne ide o geneticku predispoziciu a/alebo posobenie faktorov vonkajsieho prostredia (kam patri aj ockovanie).
Co sa tyka hlasenia neziaducich ucinkov tvrdenie, ze sa hlasia na 100% povazujem za skutocne odvazne. Ked vezmem do uvahy len nas pripad, kedy sme mali riadne prestrelenu reakciu na TBC ockovanie a 2x sme skoncili na plucnom, pricom ani nasa pediatricka ani osetrujuci personal na plucnom neurobili o vysetreni ziadny zaznam ani zapis do karty a v tom pripade silne pochybujem, ze to hlasili, tak je zrejme ze hlasenie nie je 100%-ne. A myslim si, ze nie sme jediny pripad.
Nad Vasim dalsim tvrdenim som sa, so vsetkou uctou, len pousmiala - veta "...zavazne komplikacie po ockovani prakticky nepozname." mi silne pripomenula tvrdenie z cias komunizmu, kedy radioaktivny mrak po cernobylskej katastrofe vtedy este Ceskoslovensko obisiel.
Tiez som za to, aby sa na zodpovednost brali vyrobcovia vakcin za vyvolavanie strachu u rodicov - privlastky typu nebezpecne, zivot ohrozujuce, smrtelne su beznou sucastou letakov o vakcinach podsuvanych v cakarnach ambulancii detskych lekarov.
Dalej nesuhlasim ani s Vasim vyjadrenim na margo pani Rojkovej a pana Tuharskeho - to, ze niekto nema titul MUDr. neznamena, ze sa teme nerozumie. Prave naopak, mnohi lekari si myslia, ze absolvovanim lekarskej fakulty a ziskanim titulu uz vedia vsetko, co potrebuju a dalsie vzdelavanie im nic nehovori. Ani Vy nemate vystudovanu imunologiu a predsa ste v komisii pre imunizaciu. Alebo sa mylim? Tym samozrejme nechcem spochybnit Vasu odbornost, len chcem poukazat nato, ze aj obycajni ludia maju schopnosti a danosti rozumiet danej problematike.
Ostavam s pozdravom

POZOR! Nová diagnóza

matka | 13.03.2011

Dg. Syndróm vystrašeného rodiča

To tu ešte nebolo. Pána Liptáka zrejme navštívili dealeri mafie bielej a vtĺkli mu do hlavy, že to je nežiadúci syndróm.

Nevšimla som si však, že by sa objavila
dg. Syndróm vystrašeného ľudstva pri blamáži s prasacou chrípkou.

Neviete niekto, či sa aj vtedy Pán Lipták prihováral zato, aby zodpovední z WHO boli braní k zodpovednosti ???
Okrem syndromu vystrašeného ľudstva, sme boli aj ošklbaní o miliony zo spoločnej kasy.
ďakujem za odpoveď

odpoved

valeria - poprad | 13.03.2011

už nejaký ten týžden čakam na slubenu odpoved dr.liptáka,žial -asi zhána študie . je to smutne, kým človek neoponuje,tak sa mu predkladaju pred nos prapoviedky a ked sa pýta na konkretne veci,tak odpovede nieto ..

valika

Sú nebezpeční

Filip | 13.03.2011

Sociopati Lipták a Dluholucký sú nebezpečnejší,ako si vieme predstaviť.
To už nie je o štúdiách a číslach, k týmto by sa mali vyjadriť psychiatri.

este k tomu 100% nahlasovaniu neziad.ucinkov...

anett | 12.03.2011

Este ma zarazilo Vase tvrdenie, ze u nas sa hlasi 100% (!!!???) neziaducich reakcií-to je uplne absurdne tvrdenie a absolutne nezodpovedajuce realite, kedze napriklad:

Americká FDA odhaduje, že hlásených je len asi 10% prípadov. Podľa výskumu NVIC, "v New Yorku iba jeden zo štyridsiatich doktorov ohlasuje smrť alebo závažné poškodenie zdravia po očkovaní", čiže len 2,5%.
Údaje zo SR naznačujú podobné percento hlásených prípadov - náhodnou kontrolou zdravotných záznamov bolo zistené, že zo 181 zaznamenaných prípadov bolo hlásených len 6, čiže len 3,3%. Treba zdôrazniť, že takýmto spôsobom mohli byť zistené len prípady, kde reakcia po očkovaní bola uvedená v zdravotnom zázname, teda len tam, kde lekár súvislosť pripustil .

Postvakcinačné reakcie hlásené v roku 2002 v Slovenskej republike
Lančová, J., Palová, K., Maťašová, A.: (Štátny fakultný zdravotný ústav Slovenskej republiky, Bratislava)
"V rámci kontroly očkovania, ktorú vykonali epidemiológovia štátnych zdravotných ústavov v Slovenskej republike k 31.8.2002 bolo zo zdravotných záznamov očkovancov zistených 181 postvakcinačných reakcií, pričom hlásených na ŠFZÚ SR v sledovanom období bolo iba 6 prípadov. Išlo o závažné nezvyčajné reakcie po očkovaní proti TBC, VHB, chrípke, tetanu, diftérii a pertusis. (https://www.ockovanie.org/vakciny-su-bezpecne.html)

Tu pise MUDr. Monika Laššánová (Farmakologický ústav LF UK,BA) :
"Aj napriek tomu, že hlásiť výskyt NÚL ustanovuje
zákon č. 140/1998 Z. z. o liekoch a zdravotníckych
pomôckach, hlási sa menej ako 1 % nežiaducich
reakcií." https://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=2950&magazine_id=1

Ako ste sa teda preboha Vy, pan doktor, dopracovali k udaju 100% ??? Budte konkretny, dakujem vopred !

tu Dr. Hirte uvadza niekolko konkretnych suvislostí aj mechanizmus ako moze cukrovka vzniknut po ockovani...

anett | 12.03.2011

Vznik diabetes mellitus I.typu vyvolané očkovaním vobec nie je nepravdepodobne, ako doklada aj nem.pediater Dr.Hirte (citacie vid nizsie) , vedecka diskusia na tuto temu je stale otvorena a je potreba nezavislych dlhodobych studií...

"Očkování proti Hib zvyšuje u dětí podle epidemiologických studií
riziko onemocnění diabetem typu 1 (Dokheel 1993, Gardner 1997,
Classen 1997, 2003). U této formy cukrovky dochází autoimunitními pochody ke zničení buněk, které v těle produkují inzulín ve slinivce břišní. Proto je pak nutné celoživotní podávání injekcí inzulínu.
U ročních dětí očkovaných proti Hib lze prokázat v krvi nápadně
zvýšené množství dvou rozdílných protilátek proti tkáním slinivky
břišní (IA-2A, GADA) (Wahlberg 2003). Každé druhé dítě, které vykazuje oba typy protilátek, onemocní v průběhu šesti let na cukrovku (Sigmund-Schultze 2007).

V USA a zemích západní Evropy výrazně stouplo riziko vzniku
cukrovky paralelně se zavedením očkování proti Hib, ve Finsku například o 60 %, v USA o 20 000 až 27 000 případů v průběhu
10 let. I v Německu přibylo nových případů onemocnění cukrovkou
typu 1 u dětí mladších 5 let v letech 1993 až 2001 ročně o 40%
(ESPED 2002). Ve Spojených státech lze pozorovat, že je vznik
cukrovky o to pravděpodobnější, oč více je podáno očkovacích dávek proti Hib (Classen 1997,1998, NVIC 1999).
„Výsledky nám ukazují, že předešlé studie k problematice očkování byly chybné, protože jejich skladba nedovolila odhalit souvislost mezi očkováním a vznikem autoimunitních onemocnění jako je například cukrovka." (Classen 1997)
Riziko onemocnění cukrovkou po očkování proti Hib je podle Classena 1 : 1 724. K onemocnění dochází v průměru 24 až 36 měsíců po očkování (Classen 1999a/b, 2003).
........................
U amerických a finských dětí se objevil dramatický nárůst onemocnění cukrovkou asi za dva až čtyři roky po zavedení očkování proti žloutence typu B, Hib, černému kašli a trojkombinaci proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím (Classen 1998a, b, 2003).
Finské děti mají celosvětově nejvyšší riziko vzniku diabetu a zároveň jsou nejčastěji očkovány nejrůznějšími vakcínami (Tuomilehto 1999). V dalších zemích Evropy se také objevuje rok od roku více onemocnění cukrovkou, přičemž nejsilnější nárůst je u dětí do čtyř let věku (EURODIAB 2000). Mezi německými dětmi narůstá od roku 1993 případů cukrovky, a to ročně o 4 až 5 procent. Jedná se zejména o malé děti ve věku od tří do šesti let (ESPED 2004, Galler 2004).

Finský model také ukazuje, že možné riziko diabetu závisí na
počtu podaných vakcín (IWIC 1999). Četnost onemocnění cukrovkou byla v šedesátých a sedmdesátých letech u dětí mladších čtyř let setrvale nízká až do doby, než vláda změnila oficiálně doporučená očkování: v roce 1974 se zavedlo očkování proti Hib (hemofilová infekce) a meningokokům, v roce 1977 proti černému kašli. Mezi lety 1977 a 1979 došlo k 64-procentnímu nárůstu počtu onemocnění diabetem u malých dětí. V roce 1982 se zavedlo očkování Hib-vakcínou u kojenců a očkování MMR-vakcínou (spalničky, zarděnky, příušnice)
u malých dětí. Mezi lety 1982 a 1987 stoupl počet případů diabetu u dětí do čtyř let věku znovu o 62 procent!

Pro příčinný vztah mezi očkováním a propuknutím nemoci hovoří
i laboratorní pokusy, při nichž byla v rámci vakcinačních pokusů
vyvolaná cukrovka u zvířat (Classen 1996c).

Nutně potřebujeme kvalitní průzkumy, abychom o těchto nežádoucích účincích získali více informací.

„Studie které máme, sledují očkované řádově pár týdnů, a proto nemohou plně dokázat, jaké komplikace může očkování spusit. Diabetes zapříčiněný očkováním se může objevit teprve po uplynutí jednoho roku, nebo i později." (Classen 1998a)

Mezi lety 1989 a 1991, zároveň se zavedením masového očkování proti žloutence typu B u šestitýdenních dětí, došlo na Novém Zélandu k nárůstu počtu onemocnění diabetem s nutností podávání inzulínu o 60 % (Classen 1996). Také Centrum pro epidemiologickou kontrolu nemocí v USA zveřejnilo v roce 1998 údaje, které mluví o souvislosti mezi očkováním proti hepatitidě typu B a vznikem dětské cukrovky: dva měsíce po očkování se riziko onemocnění cukrovkou u očkovaných téměř zdvojnásobilo (CDC 1998, Poutasi 1996).
Další studie tuto souvislost naopak odmítají (Belloni 2002, DeStefano 2001). Téma je však nadále předmětem vědecké diskuse.
Po zahájení očkování MMR-vakcínou došlo ve Velké Británii došlo k vzestupu případů diabetes mellitus o více než 10 procent ročně (Barr 1998). Také finská studie považuje souvislost vypuknutí diabetu mellitu za pravděpodobnou (Hyoti 1993). Z USA jsou hlášeny i případy časové souvislosti mezi očkováním MMR-vakcínou a diabetem mellitem (CDC 1991). Classen (2003)
zjistil zvýšený výskyt dětské cukrovky v době dvou až čtyř let po očkování MMR-vakcínou. V Německu bylo uznáno několik případů cukrovky jako poškození vzniklé očkováním (Ehrengut 1986)."

presne ako presne

Peter Tuhársky | 12.03.2011

Pán prof. Dluholucký odpovedal tak "presne", že výskyt obrny v Kongu nadsadil 250-násobne oproti oficiálnej správe WHO, úmrtia na záškrt 10-násobne oproti údajom CDC, a závažné nežiaduce účinky vakcín "1 k miliónu" podhodnotil rádovo 100 až 1000-násobne oproti samotným výrobcom vakcín. V Kongu zaočkovanosť "klesla" zo 65% v roku 2005 na 91% v roku 2009. A tak ďalej a tak podobne.

Pridať nový príspevok