S.A.N.E. Vax sa pýta: Gardasil® - ďalší nekontrolovaný lekársky experiment?

06.09.2010 20:50

Age of Autism - 4.IX.2010 - Severný Hollywood, Kalifornia, USA

 

       Pôvodný článok "S.A.N.E. Vax Asks: Gardasil® - Another Uncontrolled Medical Experiment?"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       V roku 2003 Susan Rako vydala svoju prelomovú knihu: "Žiadne ďalšie menštruácie? Požehnanie z prekliatia," v ktorej tvrdí, že "htozí, že manipulácia s ženskou hormonálnou chémiou za účelom potlačenia menštruácií sa stane najväčším nekontrolovaným experimentom v histórii lekárskej vedy." V ostatných desiatich rokoch znejú jej prorocké slová vskutku pravdivo.

       S.A.N.E. VAX Inc. tvrdí, že očkovanie proti HPV je najnovším nekontrolovaným lekárskym experimentom, ktorý má zrejme na svedomí 78 hlásených úmrtí a 18.900 hlásených nežiadúcich účinkov vo VAERS (= Vaccine Adverse Effect Reporting System = Systém ohlasovania nežiadúcich účinkov očkovania v USA - pozn. prekl.).

       S.A.N.E. VAX Inc. však hovorí, že "lekársky experiment" je odvážny výraz. Je potrebné sa pozrieť na skutočnosti okolo príbalových letákov Gardasilu® (na Slovensku sa predáva pod názvom Silgard®) z rokov 2008 a 2010.

       Celkový zoznam nežiadúcich účinkov z decembra 2008 zahŕňa: bolesti hlavy, horúčku, nevoľnosť, závraty, reakcie v mieste vpichu (bolestivosť, opuch, začervenanie, svrbenie a podliatiny). Po podaní Gardasilu boli hlásené omdletia s možnosťou pádu a zranenia. Odporúča sa pozorovanie 15 minút po podaní Gardasilu. Anafylaktický šok bol hlásený po podaní Gardasilu.

       Rok a pol neskôr má informácia pre pacienta z júna 2010 oveľa dlhší zoznam častých nežiadúcich účinkov: bolestivosť, opuchy, svrbenie, podliatiny a začervenanie v mieste vpichu, bolesti hlavy, horúčka, nevoľnosť, závraty, zvracanie, mdloby. V príbalovom letáku sa píše: "Povedzte svojmu poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti, ak máte akýkoľvek s nasledujúcich problémov, pretože to môžu byť príznaky alergickej reakcie: ťažkosti s dýchaním, dýchavičnosť, žihľavka alebo vyrážky. Povedzte svojmu poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti, ak máte: opuchnuté uzliny (na krku, v podpazuší alebo v slabinách), viaceré bolesti, nezvyčajnú únavu, slabosť alebo zmätenie, zimnicu, cítite sa celkovo zle, máte bolesti nôh, krátky dych, bolesti v hrudi, bolesti v svaloch, svalovú slabosť, kŕče, žalúdočné bolesti alebo krvácanie a podliatiny, ktoré nie sú normálne. Spojte sa so svojím poskytovateľom zdravotnej starostlivosti čo najskôr, ak dostanete ľubovoľné z uvedených príznakov, čo aj niekoľko mesiacov po očkovaní. Na úplnejší zoznam nežiadúcich účinkov sa opýtajte svojho poskytovateľa zdravotnej starostlivosti."

       S.A.N.E. VAX Inc. chce vedieť: ako bude siahodlhý zoznam nežiadúcich účinkov vyzerať o ďalší rok a pol, keď bude počet poškodení zdravia a úmrtí naďalej stúpať? S.A.N.E. VAX Inc. je tiež zmätený zo skutočnosti, že Merck (výrobca Gardasilu - pozn. prekl.) naznačuje, že poskytovatelia zdravotnej starostlivosti budú mať úplný zoznam nežiadúcich účinkov, keď v drvivej väčšine prípadov získavajú svoje informácie od Mercku.

       Rosemary Mathis hovorí: "Ak by príbalový leták z roku 2010 bol k dispozícii, keď moja dcéra Lauren bola očkovaná Gardasilom v roku 2008, lekár by vedel, že nemá pokračovať v sérii očkovaní (proti HPV sa očkuje tromi dávkami - pozn. prekl.) kvôli reakciám, ktoré mala. Namiesto toho dostala Lauren na základe lekárovej rady všetky tri dávky a bola z toho čoraz viac chorá."

       Rosemary Mathis sa domnieva, že lekári nehlásia nežiadúce účinky do VAERS, lebo Merckom vydaný zoznam nežiadúcich účinkov nie je správny. Merck a CDC zaraďujú príznaky medzi ľahšie, ale sú tu aj ďalšie a oveľa závažnejšie príznaky nastávajúce po očkovaní Gardasilom (ochrnutie, zahmlený rozum, roztrúsená skleróza, slepota) a tie nie sú na zverejnenom zozname.

       Rosemary Mathis kladie zaujímavú otázku: "Keď má mladé dievča bolesti hlavy, nevoľnosť a závraty tak vážne, že nedokáže normálne fungovať, ako môže byť toto považované za ľahšie príznaky?"

       Ak by to bola Vaša dcéra, ktorá by trpela vyššie menovanými nežiadúcimi účinkami, nepovažovali by ste ich - ako rodič - za vážne? Neboli by ste zdesení, ak by ďalší nekontrolovaný lekársky experiment vystavil zdravie a budúcnosť Vašej dcéry takémuto riziku?