Sears, Dr. Robert W.

12.06.2011 21:41

       je otcom troch detí. Má atestáciu v oblasti detského lekárstva (pediatrie). Je spolu autorom Sears Parenting Library (Searsova rodičovská knižnica). "Dr. Bob", ako sa rád nechá oslovovať svojimi malými pacientami, získal svoje lekárske vzdelanie na Lekárskej fakulte Georgetownskej univerzity (Georgetown University School of Medicine) v roku 1995. Nemocničnú prax absolvoval v Detskej nemocnici (Children's Hospital) v Los Angeles, ukončiac ju v roku 1998. Dr. Bob je hrdým otcom troch aktívnych chlapcov: Andrewa (15 r.), Alexa (12 r.) a Joshuu (6 r.). Spolu so ženou bývajú v Dana Point v Kalifornii v USA. Vo voľnom čase si Dr. Bob rád užíva surfovanie na kalifornských vlnách, horskú cyklistiku a hru na basovej gitare spolu so starším synom.

       Dr. Bob vyznáva veľmi ojedinelý prístup k detskému lekárstvu. Poskytuje kombináciu alternatívnej a tradičnej zdravotnej starostlivosti. Má záľubu v zdravom prirodzenom žití a tieto svoje poznatky vkladá to takého štýlu liečby a prevencie chorôb, aký vo väčšine ambulancií nenájdete.

       Obmedzovaním používania antibiotík, použitím vedecky podložených prirodzených liečebných postupov kedykoľvek je to možné a zameraním sa na dobrú výživu a zdravie imunitného systému posúva Dr. Bob preventívne lekárstvo na úplne novú úroveň. Zasadzuje sa o dojčenie, čo pomáha bábätkám dostať ten správny štart do života.

       Dr. Bob s obzvláštnym záujmom vysvetľuje rodičom očkovanie v detstve a možnosti, ako zostaviť čo najbezpečnejší očkovací kalendár pre ich dieťa. Ako autor knihy "The Vaccine Book: Making the Right Decision for Your Child" ("Kniha o očkovaní: Ako urobiť správne rozhodnutie v prospech Vášho dieťaťa") pomohol svojimi hlbokými vedomosti o očkovaní a o chorobách, ktorým sa dá očkovaním predchádzať, rodičom po celých USA lepšie pochopiť tento zložitý a zamotaný problém.

       Súc obdarený vymoženosťou vychovávať troch čulých chlapcov, obľúbil si Dr. Bob "rodičovskú" stránku detského lekárstva. Obzvlášť rád sa rozpráva s rodičmi svojich pacientov o radostiach i strastiach rodičovstva, o sledovaní malých bábätiek a batoliat, ako rastú v prvých rokoch života.

       Dr. Bob býva často rečníkom na konferenciách La Leche League (medzinárodná spoločnosť zameraná na podporu dojčenia) ako aj rôznych podujatiach týkajúcich sa rodičovstva a zdravia. Písal pre časopisy Contemporary Pediatrics (Súčasné detské lekárstvo), Newsweek Japan a desiatky regionálnych časopisov o rodičovstve po celých USA. Dr. Bob je spoluautorom kníh "The Updated Baby Book" ("Aktualizovaná kniha o bábätkách"), "The Premature Baby Book" ("Kniha o predčasne narodených bábätkách"), "The Baby Sleep Book" ("Kniha o detskom spánku") a "Father's First Steps: 25 Things Every New Dad Should Know" ("Prvé kroky otca: 25 vecí, čo by mal vedieť každý novopečený otec"). Aktívne prispieva na stránku AskDrSears.com a na niekoľko ďalších stránok o rodičovstve. Je tiež pravidelným prispievateľom do časopisu Working Mother (Pracujúca matka).