To najdôležitejšie rozhodnutie, pred ktorým stoja rodičia: očkovať či neočkovať svoje deti?

21.03.2016 23:02

The Weston A. Price Foundation18.III.2015Sally Fallon Morell

 

    Pôvodný článok The Most Important Decision Parents Will Ever Make: Whether or Not to Vaccinate Their Child
    z angličtiny preložila PaedDr. Tatiana Feketeová
    a preklad upravil Ing. Marián Fillo.

 

logo The Weston A. Price Foundation    Nadácia Westona A. Pricea (ďalej len Nadácia) prevzala aktívnu úlohu v nedávnom rozruchu okolo očkovania, nasledujúcom po epidémii osýpok, ktorá začala v Disneylande. V snahe čeliť škrekľavému volaniu po odstránení náboženských a filosofických výnimiek z očkovania, ktoré pomáhajú znepokojeným rodičom vyhnúť sa očkovaniu v 48 z 50 štátov USA, vyzvala Nadácia k činom, ako je podpisovanie petícií, odosielanie komentárov a protestovanie voči navrhovanej legislatíve. Dobrá správa: zákonodarcovia už stiahli drastické návrhy zákonov v troch štátoch USA: Oregon, Washington a Maryland.

    Taktiež sme odoslali dve tlačové správy, ktoré pripomínajú, že očkovaní jedinci môžu šíriť chorobu, obzvlášť po očkovaní živými vírusovými vakcínami, ako sú ovčie kiahne, osýpky, ružienka, chrípka, detská obrna a pravé kiahne (variola). Navyše sme na našej Facebook-ovej stránke uverejnili početné mémy a odkazy na údaje o nebezpečnosti očkovania.

    Toto naše úsilie vyvolalo odozvu v podobe tisícok komentárov, prevažne v podporujúcom duchu, ale niekoľkí kritizovali Nadáciu pre odchýlenie sa od podstaty nášho posolstva o výžive, zatiaľ čo iní vyjadrili prekvapenie z nášho postoja proti očkovaniu.

    Podpora netoxických (nejedovatých) spôsobov liečby patrí medzi ciele Nadácie a v roku 2005 sme zverejnili článok, v ktorom sme naznačili nebezpečnosť očkovania, takže žiadny z našich členov by nemal byť prekvapený tým, že sme sa pripojili k ostatným skupinám, ktoré zverejňujú údaje o nebezpečnosti očkovania. V skutočnosti naše predstavenstvo je jednomyseľne a pevne zajedno vo využití vplyvu a organizačných schopností Nadácie na varovanie rodičov o tom, čo sa môže stať ich deťom, keď ich dajú zaočkovať.

    Venujeme tejto téme letné číslo (Summer 2015) nášho časopisu. Obzvlášť by sme ocenili, keby sa nám ozvali rodičia detí, poškodených očkovaním. Vieme, že môže byť bolestné rozpovedať nám svoj príbeh, ale svet potrebuje počuť, čo sa deje, keď očkovanie dopadne zle, aby ostatné deti mohli byť toho ušetrené.

    Detské choroby mávajú mierny priebeh alebo sa vôbec nevyskytnú, keď rodičia dbajú na dobrú výživu, za ktorú sa zasadzujeme. Strava, bohatá na vitamíny A a C, môže ochrániť deti voči týmto chorobám oveľa lepšie než očkovanie, a to s „vedľajšími účinkami“, ktoré sú u zdravej stravy (na rozdiel od očkovania) dobré, nikdy nie škodlivé. Politika verejného zdravia by sa mala sústrediť na správne informácie o výžive, nie na propagovanie očkovania, ktoré v skutočnosti potláča imunitný systém s často tragickými následkami.

    Tlačová správa Úradníci verejného zdravia vedia, že nedávno očkovaní jedinci šíria choroby, proti ktorým boli očkovaní.

    Žiadame všetkých o pomoc s rozposielaním našej tlačovej správy do vašich miestnych novín a mediálnych výstupov. Sledujte tiež naše výzvy k činu, zverejňované na Facebooku alebo posielané členom Nadácie, a konajte, keď to je naliehavé. V stávke je zdravie našich detí a potrebujeme podporu každého.

 

Sally Fallon Morell, predsedníčka
The Weston A. Price Foundation
(Nadácia Westona A. Pricea)

 

P.S.:

    Ak musíte očkovať, môžete ochrániť svoje dieťa dodržaním nasledujúcich pokynov:

  • Počkajte s tým, kým dieťa nemá aspoň dva roky.
  • Nedávajte naraz viac ako jedno očkovanie.
  • Nikdy neočkujte, keď je dieťa choré.
  • Uistite sa, že vakcíny sú bez thiomersalu (zlúčeniny ortuti).
  • Podajte dieťaťu mimoriadne veľkú dávku oleja z treščej pečene, vitamínu C a B12 pred a po každej dávke očkovacej látky.
  • Zaobstarajte pre dieťa výnimku z očkovania, ak malo zlú reakciu na predchádzajúce očkovanie, alebo ak máte sami (resp. v rodine) skúsenosť s nežiadúcimi reakciami na očkovanie, kŕčmi alebo neurologickými poruchami, ťažkými alergiami a/alebo poruchami imunitného systému.